Om Rumlepotten

Divider

Velkommen til Rumlepotten

Divider

28. februar 1955 åbnede Skælskør Børnehave i bygningerne på Parvej og er derved den ældste børnehave i Skælskør. Vores institution er bygget om og til i flere omgange gennem årene, og skiftede på et tidspunkt navn til Rumlepotten. 

Slagelse kommune lukkede den kommunale institution Rumlepotten i feb. 2013, men en gruppe  forældre og personale tog initiativ til at oprette en privat institution.

Rumlepotten åbnede som privat institution d. 18. februar 2013, efter at have været lukket i 2 uger. Meget er sket i Rumlepotten, og meget vil ske frem over.

VORES VISIONER

I Rumlepotten arbejder vi på at være sociale og skabe gode relationer. Dagligt øver vi os i at være gode kammerater og drage omsorg over for hinanden. Det gør vi ved at have et fællesskab, hvor vi tager hensyn til andre end os selv og øver os i at være rummelige.
Samtidig opfordrer vi børnene til at træffe individuelle valg og mærke sig selv.

Det er vigtigt, at alle børn føler sig set og hørt hver dag. Derfor deler vi børnene op i mindre (alderssvarende) grupper, når der er mulighed for det. Det gør vi, fordi vi i mindre grupper bedre kan tilgodese det enkelte barns behov, samt planlægge aktiviteter efter aldersniveau.

VIGTIGT, at alle børn føler sig set og hørt hver dag...

Det kan f.eks. være, udeliv, sang/teater, kreative ting, sprogstimulering, trin for trin, motorik osv. Vi mener, børnene har krav på voksne der er tydelige og nærværende, så det bestræber vi os på. Det er vi ved at have samme holdning overfor børnene og være fysisk tilstede, nvuggestue man er på stuen.

Rumlepotten Værdier

Dagligdagen i Rumlepotten

 • Kl. 6.15 siger vi godmorgen.
  Vi samles og åbner i Caféen. De børn der ikke har fået morgenmad hjemmefra, får tilbudt morgenmad – der er morgenmad fra kl. 6.30 – 7.30.
 • Kl. 8.00 bevæger vi os ud i huset.
  Der er forskellige aktiviteter eller der kan være ture ud af huset. Der er også mulighed for at lege på legepladsen.
 • Kl. 12.00 tager vi middagslur.
  De børn der har behov, for en middagslur, bliver puttet nu (husk pude og dyne).
 • Kl. 14.00 spiser vi frugt
  Og der tilbydes vand til.
 • Kl. 16.00 vi samles.
  Der er 2 personaler tilbage i huset og vi samles på en af stuerne eller på legepladsen, hvis vejret er til det.
 • Kl. 17.00 / Fredage kl. 16.00
  Institutionen lukker.

Margfoldighed

Styrke i margfoldighed

Vi ser det som en styrke, at børnene ikke har den samme baggrund og at vores kulturer kan være forskellige, men også har lighedspunkter.

Vi tror, børn bliver mere tolerante og får en bedre forståelse for andres måde at leve på – det er sundt for børnene at vide, at ikke alle familier lever som ens egen.

Børnene skal kunne indgå i samspil med omverdenen og der skal være plads til alle. Samtidig synes vi det er vigtigt med et godt forældresamarbejde, for via samarbejde får vi det bedste resultat.

Drawing Photo
Scroll to Top